måndag 10 februari 2014

Chokladfluff

En jätteenkelt sätt att göra chokladfyllningar till tårta eller topping till cupcakes är att göra fluff. Inget trassel med gelatin och det går att använda den choklad man gillar bäst. Vit choklad, mjölkchoklad, geisha, ja det går ju att variera i all oändlighet.

Chokladfluff
180 g choklad
3 dl vispgrädde

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Värm vispgrädden tills att den nästan kokar. Här är det viktigt att grädden inte får koka, då finns risk att fluffen skär sig när den sedan ska vispas upp. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills allt har smält, använd ev en stavmixer. Ställ kallt i minst 6 timmar, gärna över natten. Vispa sedan upp gräddblandningen till önskad konsistens. Ett tips är att börja på en något lägre hastighet på elvispen för att sedan öka för att minska risken att fluffen skär sig.

Tips! Är du lat som jag så bryt chokladen i bitar och värm den tillsammans med grädden under omrörning tills all choklad är smält, det går lite fortare tycker jag och grädden hinner aldrig bli så varm att den kokar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar